Videoannoncering har længe et kendt fænomen. Youtube er en af de helt store spillere indenfor videoannoncering, da de har over 1 milliard brugere besøger hver måned Youtube. Youtube har derfor et kæmpe potentiale, når det handler om online markedsføring. Der findes forskellige former for Youtube annoncering. Den første type er TrueView In-Stream og den anden er TrueView In-Search eller TrueView In-Display. YouTube har meddelt, at In-Search og In-Display i den nærmeste fremtid vil blive koblet sammen til én og samme annonce type.

Kolde facts: YouTube har over en milliard brugere – næsten en tredjedel af alle verdens internetbrugere – og hver dag ser disse brugere en milliard timers video, og der genereres milliarder af visninger. kilde youtube.com/press/

In-Display annoncer vises øverst i søgeresultaterne på YouTube. Ligeledes kan annoncerne vises ved siden af en video, der afspilles på YouTube, der betales når en bruger klikker for at se videoen. In-Stream er reklamer der bliver vist før en YouTube video afspilles. Virksomheden inkpro, som sælger printerpatroner online kører med In-stream videoannoncering. Ved In-stream kan skippes videre efter 5 sekunder, og dermed betaler virksomheden ikke for annonceringen.

TrueView In-Display annoncer fungerer på mange måder, som en almindelig Adwords tekst annonce. En bruger søger på nogle ord, og der kommer en liste frem med resultater. De øverste er annoncer videoer, er virksomhederne som betaler for at ligge der og, hvis en bruger klikker på deres annonce video, betaler virksomheden pr. klik.

Er visninger relevante?

Det er en utrolig bred målgruppe som benytter Youtube. Derfor har du som annoncør enfin mulighed for at målrette mod en bestemt målgruppe. Derudover kan der sagtens være bruger hvor annoncen ikke er relvant, så de hurtigt klikker videre. Derfor betaler du først, når brugeren ser dine videoannoncer i 30 sekunder eller når video er afspillet 100%. Målgruppen kan vælges ud fra baggrund af geografi, interesser, emner og søgeord i Google AdWords. Derfor er Youtube yderst effektivt, og du bruger kun budgettet, som du har afsat til annonceringen. Dermed skyder du ikke unødvendige penge af på folk som ikke vil se din annonce.