Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Marketingsafdelingen er en af de vigtigste afdelinger i vores virksomhed. Det er herfra, virksomhedens produkt eller service skal præsenteres for hele verden – med forhåbentligt stor gevinst til følge. Et rutinepræget arbejdsliv kan ofte være demotiverende for medarbejdere i virksomheden; herunder i vores essentielle marketingsafdeling. Vi bør som ledelse derfor være ekstra opmærksomme på at vise interesse og omsorg for medarbejderne. På den måde føler vores kompetente arbejdere i marketingsafdelingen sig set og hørt. En kilde til større motivation og dermed mere salg i sidste ende.

Det behøver ikke at koste meget for os at skabe den nødvendige motivation. Det kan gøres for små midler, hvis vi ved hvordan. Artiklen her giver råd til, hvordan du kan give fornyet liv til marketingsafdelingen i din virksomhed. På den måde kan dit firma forhåbentligt styrke sit PR-arbejde og starte året på den bedste måde.

Små forbedringer gør hverdagen sødere for medarbejderne

Interesse og opmærksomhed for vores medarbejdere. Vigtige faktorer for at skabe den nødvendige motivation i det daglige. Tiltag, som ikke koster nogen andre udgifter, end tid for os som ledelse i virksomheden. At vi opsøger medarbejderne i marketingsafdelingen, gør at medarbejderne føler sig set og hørt. En lille investering fra vores side, som ifølge akademiske studier har stor effekt på arbejdsmoralen. At medarbejderen føler, at deres arbejde er essentielt for virksomheden, er en simpel måde til at få dem til at yde en bedre indsats i det daglige.

Som ledelse kan vi samtidig vise vores opmærksomhed gennem fysiske tiltag. At vi som ledelse forkæler vores medarbejdere. På den måde viser vi vores taknemmelighed. Det kan være alt fra en slikordning på kontoret til ordninger med frisk firmafrugt. Med andre ord er små ting som forfriskninger i hverdagen med til at skabe følelsen af, at afdelingen er noget værd for virksomheden. At marketingsafdelingen er vigtig og derfor skal belønnes i form af daglige ordninger og gode arbejdsforhold.

Fornyelse af marketingsafdelingen generelt

Vi kan i ledtog med de små forbedringer af klimaet i marketingsafdelingen også skabe større forandringer. Gøre hverdagen bedre i fysisk forstand for vores medarbejdere. Med andre ord skabe mere konkret velvære i det daglige. Et tiltag med flere fordele. For det første viser vi fortsat interesse for vores medarbejderes velvære. For det andet optimerer vi virksomhedens inventar og teknologi.

Vi kan forny marketingsafdelingen gennem indkøb af ny hard- og software. Nye computere og andre enheder kan skabe en følelse af frisk luft. Nye redskaber til at fuldføre det daglige arbejde. Ligeledes så kan vi optimere softwaren i vores marketingsafdeling. Give vores gode medarbejdere nye og forbedret programmer at arbejde med i form f.eks. Office 2019. Det er vigtigt, at medarbejderne bliver udfordret med nye innovative softwareprogrammer. På den måde bliver resultaterne af markedsføringen også mere innovative i den anden ende.

Vi kan som ledelse gøre meget for at marketingsafdelingen spiller op til sit absolut højeste niveau i det daglige. Det handler om at forny omgivelserne i afdelingen fra tid til anden, så vi viser vores interesse og taknemmelighed for deres vigtige arbejde i virksomheden.