Når du arbejder, er det vigtigt, at du kan koncentrere dig. Men det kan være svært, hvis der er mange – eller blot nogle – forstyrrende elementer, der fjerner din opmærksomhed fra det, den skal være på. Der kan være mange ting, der forstyrrer dig, men det er forskelligt fra person til person. Hos nogle er det ting omkring dem, og ved andre er det tanker og følelser, der forstyrrer dem.

Andre mennesker er opmærksomhedssøgende

Selv den mest introverte og generte person er opmærksomhedssøgende. Det er de i hvert fald, når du sidder og arbejder, og bliver forstyrret af selv den mindste ændring. Hvis du arbejder et sted, hvor det sociale er vigtigt, og du skal snakke med andre mennesker, så er det forstyrrende på en anden måde. Derimod kan det være, at du har skrevet til én, du bare venter på et svar fra. Eller at du har fået en besked, men ikke har haft tid til at tjekke den, men du bliver ved med at tænke på den. Du kan her slå din mobil på flytilstand, når du er på arbejde.

Lyde og ubehageligheder

Det er især ubehageligt, når du sidder og arbejder og pludselig hører en underlig lyd, du ikke burde høre. Nogle af de lyde, der forstyrrer os, kan være vinden eller udendørslyde, der fjerner fokus fra dit arbejde. Tit kan disse lyde forekomme, hvis taget trænger til at skiftes eller blive ordnet. Så kan du læse mere her. Det kan selvfølgelig også bare være et åbent vindue.

Tanker og følelser

Du kan nemt blive forstyrret af dine egne tanker og følelser, og det er desværre også ét af de områder, der er svært at gøre noget ved. Du kan sørge for, at du får nok søvn. Derudover kan du føre dagbog over dine tanker og følelser, så de kommer ud af systemet.