I dette indlæg tager vi et kig på hvad en landingsside er og om hvert søgeord skal have sin egen landingsside.  Ovenikøbet kommer vi ind på hvordan Google læse din hjemmesiden, og hvordan man kan gøre det lettere for Google at forstå  din hjemmeside – læs med her.

Vi har efter hånden været igennem en lang række onpage optimeringer. Men spørgsmålet om hvert søgeord have sin egen landingsside, er vi ikke gået helt i dybden med. Internlinkstruktur og hjemmesidens hastighed har vi beskrevet vigtigheden af. I dette indlæg tager vi fat i landingssider og ser på hvordan man bedst muligt optimere dem mod et enkelt søgeord. For at vi ikke skaber nogle misforståelser er en landingsside er kort sagt den side som brugeren lander ind på. Mange som ikke har forstand på SEO og hjemmesider generelt vil mene at forside absolute er den vigtigste. Det er langt fra sådan i de fleste tilfælde. En hjemmeside består af en lang række forskellige sider, og her er det vigtigt at tænke på at hver enkel side skal kunne stå alene.

Marketingsguru.dk skriver som online markedsføring, og her er der en række søgeord som vi ønsker at være synlig på. Her er det typisk forskellige artikler som ranker i Google, hvilket også kan fungere. Dog ville det være mere oplagt at lave sider, eller kategorisider, til de specifikke søgeord. Fælles for både artikler og sider, er at fokusordet skal fremgå i starten af overskriften, som er angivet i h1-tags, og selve teksten starter også med fokusordet. Det er klar min anbefaling at lave en landingsside til hvert enkelt søgeord, hvis man vil have nogle forhåbninger om at ranke i Google.

Unik landingsside til hvert område

Mange virksomheder operere lokalt flere steder i landet, og tilbyder deres arbejdskraft. Fx er det en låsesmed, Låsesmeden Nordsjælland, som har domænenavnet laasop.dk. Han tilbyder låseservice i Nordsjælland, og har optimeret hans side til søgerordene Låsesmed Helsingør, Låsesmed Hillerød og Låsesmed Hørsholm. Man kan læse han tilbyder låseservice flere steder på nordsjælland, men da konkurrencen på de 3 ovenstående søgeord er stor, har han oprettet unikke landingssider til hvert søgeord.