Det er efter hånden en fast tradition for iværksætter Morten Strunge at bygge et mobilselskab op, hvor derefter at sælge det til TDC. I dette indlæg kigger vi på hvad iværksætterguruen gør rigtigt og hvordan kan bærer sig ad med af starte et nyt mobilselskab fra bunden, få masser af kunder, og derefter sælge det til en stor televirksomhed.

Både Onfone, Fullrate og Telmore er alle 3 lavprisselskaber som er blevet opkøbt af TDC, efter de har skabt en stor markedsposition i den danske mobilkrig. Bag disse handler sidder de forskellige stifter og klapper i deres små hænder, for det er ikke små summer at lavprisselskaberne bliver købt for. Salget af Morten Strunges sidste selskab Plenti lyder på et et kontant beløb på 74 millioner kroner. Det betyder af mobilselskabet Plenti bliver en del af TDC Group, og at TDC overtager Plentis cirka 90.000 mobilkunder fra dags dato. Plenti har kun eksisteret siden 2015 og har altså fået skabt en kunde portefølge på knap 100.000 danske mobil kunder. Det virker til at Morten Strunge har den helt rigtige opskrift på at starte et teleselskab op og derefter sælge det til TDC. Tilbage i 2010 solgte kan Onfone, ligeledes til TDC for mere end 300 milioner. Han udtaler selv:

“Jeg kan ikke klappe mig selv på skulderen, for jeg er bare investor. Men en ting er jo idéen og konceptet, som kun udgør 10 pct. De sidste 90 pct. er eksekveringen,”.

Ikke kun TDC opkøber de små lavprisselskaber

Tilbage i 2004 købte Telenor købte CBB, og drev det videre som selvstændigt selskab. I 2009 købte Telenor Bibob, som i januar 2016 blev lagt sammen med CBB. De to brands delte i forvejen kundeservice og it-platform, og derfor var det for Bibob-kunderne minimale ændringer. Hensigten med at sammenlægge de 2 selskaber er at gøre det mere enkelt for kunderne og for at forenkle hele Telenor. Antallet af produkter er reduceret og på sigt vil de bygge to knivskarpe og stærke telebrands, nemlig Telenor og CBB. Ved disse samlægninger bevarer kunder ved f.eks. bibob deres priser, med mindre at CBB priser er mere fordelagtige.