En hver virksomhed skal finde den rette vej og den rette markedsførings kanal for at profilere deres virksomhed. Affiliate Marketing er en markedsføringmetode, hvor en virksomhed betaler for andre for at leverer de rette resultater. Det er langt fra samme resultater, forskellige virksomheder ønsker og det kan variere meget. Det kan bl.a. være solgte varer, leads, besøg på website, tilmeldinger til nyhedsbreve, bannervisninger, nye fans på Facebook, følgere på instagram og meget mere. Rigtig mange betting og casino site benytter sig af denne form for markedsføring, og i sådanne forretninger regner man typisk ud hvor meget en ny bruger i gennemsnittet er værd, og honorere deres affiliate partner med det beløb.

Den måde som en typisk affiliate aftale foregår på er ved at virksomheden kontakter et affiliate-netværk og laver en aftale om hvor meget de vil betale for en konvertering. Affiliatenetværket annoncere til deres affiliates, som kan være webportaler, onlineaviser, eller iværksættere der få trafik fra andre sider som f.eks.  Facebook, blogs, prisportaler etc., og tilbyder dem en pris pr. konvertering. Affiliate-netværket tager så en kommission af hvert salg og afregner typisk hver måned med deres tilknyttet affiliates. Du kan altså som almindelig website ejer tjene penge på affiliate reklamer, hvis du har trafik til din siden.

Find det rette affiliate netværk

Der findes et hav af forskellige affiliate netværk. Google store affiliate program AdSense er et at de støreste, men der findes også mindre netværk som Adservice, partner-ads og Euroads. Det fungere stort set ens på mange af siderne, og du forespørge på om du må reklamere for de pågældende hjemmesider gennem en ansøgning. Nogle kampagner kan også frit benyttes og  her er det altså ikke nødvendigt at forespørge på annoncering.

En sammenligningstjeneste som pricepusher.dk kører en form for affiliate netværk, hvor du kan som virksomhed ejer kan anmode om at komme ind på siden. Hvis du eksempelvis sælger mobiltelefoni og abonnementer, er der en stor forretning i at tilmelde jer tjenesten. Siden har mange besøgende som forespørger på priser og tilbud på tablets og ipads.