Under disse Corona-tider har rigtig mange af os arbejdet hjemmefra, hvilket har givet nogle helt klare problemer udover de åbenlyse på nationalt og globalt niveau. På hjemmefronten har vi været nødt til at indrette os således, at flere har siddet ved middagsbordet og arbejdet på en helt almindelige spisebordsstol, hvilket hverken er sundt eller specielt godt for kroppen. Det må ikke at komme ud og ankomme på en arbejdsplads, kan ligeledes have nogle negative konsekvenser for vores mentale helbred – men nok om det. Det er ikke det, denne artikel skal handle om. I stedet skal det handle om, hvordan det har været at arbejde fra hjemme uden denne krise.

Salget af hæve sænkeborde er steget helt markant, da mange har kunne mærke, at de normalvis har en ren luksus på arbejdet, hvor de helt selv kan indstille skrivebordet alt efter behov. Det er de færreste, som har denne samme luksus hjemme og derfor strøget direkte ind på den nærmeste webshop og bestilt et bord hjem. Dette har været for at mindske smerter og skader ved stationært arbejde, som flere og flere døjer med til daglig. Skrivebordsarbejde, hvor man sidder bøjet over en computer, er ikke specielt godt, og vores kroppe er ikke skabt til at sidde i disse positioner i adskillige timer.

Noget mange andre døjer med er ondt i hovedet. Dette kan delvist skyldes spændinger i nakke og skuldre, men det kan ligeledes skyldes blåt lys i øjnene. Skærmbriller er derfor et fantastisk produkt, som kan skærme for netop denne belysning. Af samme grund er reklamer med skærmbriller begyndt at florere i voldsom grad på de sociale medier og på displaynetværk rundt omkring. Man kan ligeledes se i Google Trends, at søgninger på brillerne stiger markant i disse dage.
Du kan i øvrigt læse meget mere om fordelene ved skærmbriller her.