Selvom har udtalt at dårlige links ikke er så skadelige for et website, som de tidligere har været, er det stadig en god idé at holde øje med dem. Google og andre søgemaskiner har og gør stadig meget ud af at vurdere websider og gør det ud fra mange forskellige faktor. Tidligere har vi kunne følge med i hvordan et website blev vurderet, men I Oktober 2013 annoncerede Google at de ikke ville updater Toolbar PageRank længere og dermed ville udtrykket PageRank dø. Pagerank udtrykkes i et tal mellem 1 og 10. Men på en logaritmisk skala, således at pagerank 3 er 100 gange højere end pagerank 1. Som sagt kan vi ikke længere følge med i en sides PageRank, men der er ingen tvivl om at Google stadig benytte det, men kun internt.

Google vurdere PageRank som sides vigtighed, og er baseret på indgående links fra andre websites. Normalt anses et link fra et website som en underbyggelse af dit websites kvalitet. Google arbejder hele tiden hårdt på at sikre, at SEO konsulenter og tredjeparts websites ikke påvirker et website negativt. Links har stadig en af de største værdier, når der handler om at rangere på specifikke søgeord på Google.

Fjern dårlige links fra dit website

Den bedste måde at fjerne et skadeligt link på er at, kontakte siden og bede dem fjerne linket. Men ofte svare siderne ikke eller vil ikke fjerne linket. Derfor har Google lavet en mulighed hvor du kan afvise links. Du kan ved hjælp af forskellige værktøjer se indgående backlinks til dit website, og dermed sortere ud i de skadelige links. Afvisning af links foregår gennem Google Search Console ved at uploade en disavow fil som kan gøres her https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main.
Et  website som sælger pillefyr og reservedele til pillefyr, har haft nogle problemer med forskellige links. Her har de løbende sorteret ud i de forskellige links, og arbejdet har båret frugt – tilgangen af spamlinks er dalende.Til at overvåge forskellige website, kan du med fordel bruge ahref eller Majestic. Ligeledes er Google Search Console et godt og gratis værktøj til at overvåge dit websites helbred.