Google er den helt store spiller når vi snakker SEO og online markedsføring. Søgemaskiner som Bing, Yahoo, Ask og Baldu er alle søgemaskiner som naturligvis eksistere, dog ikke nogle danske virksomheder skal ligger vægt på. I dette indlæg tager vi et kig på forskellige Google kommandoer, og hvad de kan bruges til i forhold til SEO, og særligt linkbuilding.

Der findes et hav af Google kommandoer, som man kan bruge til at gøre sine Google-søgninger bedre  og de er ikke kun til almindelige brugere, der leder efter information, varer, tjenester eller hvad de nu søger efter. Mange af disse kommandoer kan med fordel bruges i sit SEO-arbejde, i bl.a. Søgeordsanalyse og onsite optimering, linkbuilding-muligheder og Teknisk SEO-analyse. CNET har samlet en liste med alle relevante kommandoer, som kan findes her.  I dette indlæg kigger vi ydeligere på 3 af de vigtigste kommandoer, som vi mener kan være en rigtig god hjælpende hånd til dit arbejde med søgemaskineoptimering.

3 vigtige Google kommandoer

Den første kommando er allintext, som er en søgning derviser Google SERP sider, hvor søgeordene indgår et sted i brødteksten på SERP siden. Eksempelvis vil søgningen allintext fremvise SERP siderne, hvor søgeordene “succesfuld” “rekruttering” “udvikling” og “discnordic” indgår i teksten på selve landingssiden. Det behøver ikke præcist være i den rækkefølge, men ordene kan stå vilkårligt i teksten på landingssiden.

Eksempel på Google søgning: allintext: succesfuld rekruttering udvikling discnordic

allintext

Kommando 2, er “allinurl”, hvor alle ord som man søger, indgår i URL’en. Her indgår ordene vilkårligt i titlen, og på den måde kan du se om url’en er relevant i forhold til søgeordet.

Den tredje Google kommando er “site”, hvor man skriver site:domæne, og derved finder ud af hvor mange sider der egentligt er indekserert i Google. Mange tror at så snart man har lagt det onlline på sig egen hjemmeside, er det også på Google. Sådan hænger det ikke sammen.